Behandling med farveterapi

Farveterapi benyttes til blandt andet at hjælpe mod vinterdepression, som nok er den mest kendte effekt til at få vendt sindsstemninger i den mørke tid. Man kan også benytte farveterapi til at afhjælpe søvnprobemer, stress og hovedpine. I min klinik benytter jeg farveterapi i kombination med eksempelvis akupunktur for at opnå endnu bedre resultater.

Behandling med farveterapi

Farveterapi benyttes til blandt andet at hjælpe mod vinterdepression, som nok er den mest kendte effekt til at få vendt sindsstemninger i den mørke tid. Derudover kan farveterapi afhjælpe gulsot hos babyer. Jeg benytter farveterapi i kombination med eksempelvis akupunktur for at opnå endnu bedre resultater.

Hvad er farveterapi?

Farveterapi/Chromoterapi  har været kendt og benyttet i mere end 4.000 år. Farveterapi blev brugt af ægyptere, kinesere, grækere også inkaer og det fandtes i Ayurvedisk medicin. Farver er elektromagnetiske energibølger. Dengang brugte de sten, krystaller og farver på helligdomme. I nyere tid fik Goethe, Rudolf Steiner og Niels Finsen øjenene op for at behandle med UV-lys til blandt andet hudsygdomme.

Farveterapi går via øjet til hjernen, der regulerer hormoner, stresshormoner og såvel fysiske som mentale processer. Når vi taler om farveterapi, taler vi om det synlige lys, der brydes, som når lyset brydes i en prisme og som i en regnbue, der lyser fra rød til violet.

Det viser sig, at svagtseende kan opfange vibrationerne fra de forskellige farver og det giver rigtig god mening, da alle organer har forbindelse til huden via blodkar.

Farvernes betydning:

I farveterapi er der tale om kolde farver –blå og grønne farver og varme farver – rød og gul.

  • RØD har den længste bølgelængde, den laveste frekvens og dermed mindst energi. Den røde farve er blod- og nervestimulerende og giver livsmod. Den røde farve bruges til sårheling og stimulerer collagen.
  • BLÅ-VIOLET har den korteste bølgelængde mest energi og høj frekvens. Den blå farve står for visdom og intelligens. Den kan afhjælpe vinterdepression, søvnproblemer, fedtet hud, acne, rocacea, spiseforstyrrelser, rheumatisme og pigmentforandring.
  • GUL. Den gule farve har en indvirkning på koncentration, selvtillid, hudproblemer, tør hud, psoreasis og bronkiale problemer, astma og muskelsmerter.
  • GRØN. Den grønne farve står for harmoni og indre balance. Den kan afhjælpe stress, klaustrofobi, hovedpine og sensitiv hud.

Sådan foregår behandlingen med farveterapi

Farveterapi kan hjælpe med at lindre symptomer på stress, hovedpine og depression.

  1. Konsultation og evaluering: Som farveterapeut starter jeg med at have en samtale med dig for at forstå dine specifikke udfordringer og dernæst fastsætte behandlingen med farveterapi.
  2. Brug af farvet lys: Jeg integrerer farvet lys som en del af behandlingen. Dette kan omfatte belysningssessioner, hvor du udsættes for bestemte farver for at stimulere forskellige energiniveauer.
  3. Opfølgning og tilpasning: Behandlingen kan involvere opfølgningssessioner, hvor jeg evaluerer din respons og foretager eventuelle nødvendige tilpasninger.

Behandling med farveterapi er afhængig af dine specifikke behov og tilpasses den enkelte.