Hvordan kan man tackle angst?
Hjælp og gode råd

Angst rammer hver 10. mindst én gang i livet

At være angst er ikke at være i kontrol med situationen og at være bange for, hvad der kan ske. Angsten kan ramme tanker, følelser og handling. I mange tilfælde laver man problemer, inden der opstår et problem og bliver således bange, uden man analytisk kan give en årsag. I fortiden, når der var fare på færde, var der 2 muligheder til at håndtere angst: enten at gemme sig og gøre sig usynlig eller at angribe og blive kampberedt.

I dag er det mest almindelige at gemme sig væk og gøre sig usynlig. Man mener, at mindst hver tiende bliver ramt af angst én gang i livet.

Hvad er årsagerne til angst?

Årsagerne til angst er ofte komplekse og kan have flere forskellige kilder. Det kan være en blanding af fysiske, psykologiske og miljømæssige faktorer. 

Der er visse fysiske faktorer, der kan tilskrives angst. Stress, sygdomme og lidelser, der kan forårsage angst, kan også være en kilde til angst. Mennesker, der har arvelige dispositioner til angst, er også mere tilbøjelige til at opleve angst.

Psykologiske faktorer, såsom personlighedsformer, er også kendt for at være relateret til angst. Sådanne faktorer er kendetegnet ved bekymring, frygt og frygt for det ukendte.

Miljømæssige faktorer, såsom sociale relationer, kultur, traumer, kriser og andre vanskelige livshændelser, kan også have en indvirkning på angst. 

Hvad er nogle gode råd til at tackle angst?

Det er vigtigt at være opmærksom på de følelser og tanker, der er forbundet med angst, og at være bevidst om kroppens reaktioner på dem. Ofte er det også nyttigt at vide, hvilke symptomer der er forbundet med angst, og hvordan man kan tackle og styre dem.

Der er flere måder at tackle angst på, herunder akupunktur, kognitiv adfærdsterapi, ændring af de fysiske symptomer, medicin og psykologisk støtte. Det kan være nyttigt at lære mere om de forskellige typer af angst, deres symptomer og terapi, for at finde den bedste løsning for dig selv.

Det er også en god ide at undgå stoffer, der kan forværre angst, såsom alkohol, kaffe, tobak, euforiserende stoffer og medicin. Derudover er det vigtigt at holde sig aktiv, motionere, være aktiv og få nok søvn.

Vigtigst af alt, sørg for at tale med nogen, som du stoler på, såsom en ven eller en professionel. Det kan være nyttigt at dele dine tanker og følelser, og at tale åbent om dine bekymringer. Endelig, er det vigtigt at tage sig tid til dig selv; det kan være nyttigt at undgå skræmmende steder og situationer, hvis det hjælper dig med at føle dig mere sikker.

Hvad kan man gøre for at forebygge angst?

Angst er en følelse, som de fleste kender til på et eller andet tidspunkt. Det er dog altid vigtigt at forebygge angstanfald – især når man har en diagnose med generaliseret angst. Der er flere gode råd, du kan følge, for at forebygge angst og begrænse dine angstanfald. 

For det første, er det vigtigt at du lærer dig selv at kende og være opmærksom på, hvad der udløser et angstanfald. Det kan være forskellige steder, situationer eller adfærd som udløser angst, og ved at lære disse ting at kende, kan du forberede dig på dem og forsøge at undgå dem. Det er også vigtigt at holde øje med de symptomer, som angst giver – som ofte er kropslige. 

Det er også godt at få noget viden om angst, så du kan genkende tegnene og symptomerne på et angstanfald og håndtere dine fysiske symptomer. Derudover er motion og regelmæssig motion i særdeleshed en god måde at forebygge angst på. Det hjælper med at få kroppen til at slappe af, og det kan hjælpe dig med at holde følelsen af angst i skak.

Hvad er symptomer på angst?

Angsten kan gøre dig syg og sætte sig som psykosomatiske lidelser, altså give fysiske problemer samtidig med angsten: hovedpine, hjertebanken, mavepine, søvnløshed og muskelsmerter.

Angstsymptomer kan være både fysiske og mentale. Fysiske symptomer på angst inkluderer, men er ikke begrænset til, sveden, hurtig hjerterytme, hjertebanken, åndenød, svimmelhed og maveproblemer. Mentalt kan angst vise sig som bekymringstid, oplevelse af ubehag, urolige tanker, rastløshed, ængstelighed.

Et angstanfald kan have kropslige symptomer som hurtig hjerterytme, åndenød, smerter i brystet, skræmmende tanker og følelser, sveden, svimmelhed og manglende evne til at tale eller trække vejret. Det kan også føre til, at man føler sig helt paralyset og hjælpeløs.

Generaliseret angst kan føre til mærkbare reaktioner i kroppen som søvnproblemer, irritabilitet, øget træthed, manglende appetit, smerter i kroppen, eller en følelse af at være overvældet.

• Øget hjertebanken

• Åndenød 

• Svedtendens

• Tremor 

• Hovedpine 

• Urolig søvn 

• Øget bekymringstid 

• Fysisk ubehag 

• Uro og angst

• Følelsesløshed

• Hurtig åndedræt

• Kvalme

• Muskelspændinger

Angst behandling

Der kan oftes gøres noget ved angsten.

Jeg har gode erfaringer med akupunktur, TFT, NADA akupunkturbehandling og kosttilskud vha en håranalyse.

Akupunktur er en kinesisk medicinsk behandling, der involverer indsættelse af fine nåle på bestemte steder på kroppen. Det har en helbredende effekt, der kan hjælpe med at lindre angstsymptomer. Akupunktur kan hjælpe med at afbalancere kroppens energisystem, hvilket hjælper med at reducere spændinger og fører til større velvære.

Det kan også hjælpe med at afbalancere hormonerne, som er ansvarlige for vores humør og angst. Desuden virker akupunktur at hjælpe med at reducere stress og øge niveauet af endorfiner, som kan have en beroligende effekt. Akupunktur kan hjælpe med at reducere symptomer på angst og hjælpe dig med at håndtere det på en naturlig måde.

Del indlægget