Alternativ behandling og akupunktur mod høfeber og allergi

Pollenallergi

Ustyrlig nysen og øjne, der løber i vand …

Allergi er en overreaktion i kroppens immunsystem over for ellers normalt uskadelige stoffer.

Dyr, husstøvmider og pollen kan være allergifremkaldende og en af de ting, som man kan få en allergisk reaktion over.
Symptomer på allergi kan vise sig i form af eksem, høfeber, astma og fødevarealllergi (kløe i mund og hals). Allergi knytter sig til de ovenstående eksempler.

Pollensæsonen

Pollensæsonen starter overraskende tidligt.
Allerede i februar-marts går hassel- og elsæsonen i gang, i marts-april er det elm, efterfulgt af birkepollen i april-maj, græspollen er i fuld sving maj-juni-juli og hele pollensæsonen slutter af med bynke i august.

Man skal så vidt muligt undgå kontakt med det, som giver anledningen til ens allergi, men da det er svært at undgå pollen kan man evt. tage disse råd til sig:

Et par gode råd ved eksempelvis pollenallergi kan være at lufte ud om aftenen i stedet for om dagen, hvor der er langt mere pollen i luften. Tage et bad om aftenen, så den værste pollen kan blive vasket ud/væk fra hår og hud.

Derudover er det en god idé at være lidt forudseende, hvis du er én af dem, der hvert år bliver ramt af allergi og snue.

Det er nemlig muligt at forebygge dine allergi-gener med blandt andet akupunktur, så du kan føle dig lidt mere frisk, når foråret er i fuld gang og pollen dermed er i luften.

Hvis du allerede er godt ramt af allergien, så kan der også være hjælp at hente ved eksempelvis akupunkturbehandlinger.

Del indlægget